Yine “Bisiklet kullanımı teşvik edeceğiz” dediler - Eskişehir eskisehirhaberler.com.tr Haber

Yine “Bisiklet kullanımı teşvik edeceğiz” dediler

Yine “Bisiklet kullanımı teşvik edeceğiz” dediler

Eskişehir'de yıllardır bisiklet ile ilgili büyük büyük laflar sarf edile dursun, dişe dokunur bir faaliyet şuana kadar kimse tarafından hayata geçirilmiş değil. Yılda bir kaç kez çalıştaylar, toplantılar düzenlemenin dışında bisiklet kullanamı, bisiklet yolu, bisiklet park etme alanı gibi konularda atılabilmiş somut adımları hala görebilmiş değiliz. 

Bugün yine benzer söylemler dile getirildi. 5 dönemlik Büyükerşen döneminde, 4 dönemlik Ahmet Ataç ve 2 dönemlik Kazım Kurt döneminde bisiklet konusunda bir çok etkinlik, çalıştaylar yapılıp kararlar alındı ancak Eskişehir gibi bisiklet kullanmak için müsait olan bir şehirde bisiklet kullanmak konusunda ne özel yollar, ne park alanları yapılamadı. Hatta şehrin içinde bisikletle mesela 2 eylül caddesinde gitmek ceza yemek için yeterli. 

Geçen çeyrek asırda yapılmayanlar ortada ve Büyükşehir Belediye Başkanının halefinin "Büyükerşenin yaptıklarının dışında birşey yapmak gibi amacım yok" söymeki ortadayken bu konudaki açıklamalar yine söylemden öteye geçmeyecek gibi görünüyor. 

BİSİKLET KULLANIMI TEŞVİK EDECEĞİZ, KÜLTÜR-SANAT FAALİYETLERİNİ DESTEKLEYECEĞİZ

Odunpazarı Kent Konseyi Bisiklet Çalışma Grubu ve Tiyatro Çalışma Grubu gönüllüleri, ‘’Odunpazarı Kent Konseyi Buluşturuyor’’ etkinliğinde Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’la Buluştu.

Alaaddin Park Kafe’de gerçekleşen etkinlikte konuşan Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru şunları söyledi; ‘’ Biz Odunpazarı Kent Konseyi olarak bir çok alanda çalışmalar yapıyoruz, bunların arasında en keyifli olanlarından ikisi Bisiklet ve Tiyatro Çalışma gruplarıyla yaptığımız çalışmalar. Biz bisikletle ilgili çalışmalarımızı özel günlerde tur yapmaktan ibaret görmüyoruz. Kentteki bisiklet farkındalığını arttırmak, yerel yönetimlerin de bu konuda dikkatini çekmek ve bisiklet kullanımını teşvik etmek en büyük amacımız. Tiyatro grubumuz da aynı şekilde, kent konseyi binamızda küçük bir odada başlayarak Eskişehir’de örnek olacak bir gruba dönüştüler. Burada da tiyatroyla, sanatla topluma mesaj vermeye çalışıyor, tiyatro oyunlarıyla toplumsal konulara işaret etmeye çalışıyoruz.   Her iki grubumuza da başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor ve hoş geldiniz diyorum. Kent konseyimizin en temel görevi de kentteki vatandaşlarımızı yerle yönetimlerle ve kamu kurumlarıyla buluşturmak, köprü vazifesi görmek. Davetimizi kırmayarak programımıza katılan , çalışmalarımıza sürekli destek olan ve bugün gönüllerimizle buluşan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’a da teşekkür ediyorum. ‘’

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ise yaptığı konuşmada kent konseylerinin önemine vurgu yaparak, bu yapıyı sivil toplum örgütlerinin çatısı olarak gördüklerini belirtti. Başkan Kurt, Bisiklet ve Tiyatro çalışma gruplarının yaptığı işlerin çok değerli olduğunu, kent konseylerine, sivil topluma, kültür- sanat faaliyetlerine her türlü desteği yeni dönemde de arttırarak vermeye devam edeceklerini belirtti. Kazım Kurt yaptığı konuşmada karbon salınımına da dikkat çekerek, bisiklet kullanımının, elektrikli araçların, raylı sistemin önemine de değindi. Başkan Kurt bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla belediyenin personelleriyle yaptığı toplu sözleşmede bisikletle işe gelene bazı avantajlar sağlanabileceğini de söyledi. Kazım Kurt son olarak her iki çalışma grubu üyelerinden de 31 Mart seçimlerinde destek isteyerek, kültür-sanat aktivitelerini devam ettirmek, bu kentte huzurla yaşamak, ülkenin kötü gidişatına dur demek için bu seçimleri kazanmaktan başka yolun olmadığını vurguladı.

Konuşmaların ardından çalışma gruplarının gönüllüleri Başkan Kurt’a faaliyetleri hakkında bilgi vererek çalışmalarında başarılar diledi.