Tramvay seferlerinin durması için hep bir bahane var - Eskişehir eskisehirhaberler.com.tr Haber

Tramvay seferlerinin durması için hep bir bahane var

Tramvay seferlerinin durması için hep bir bahane var

Eskişehir'de tramvay seferleri dün yine durdu. Bu kez tramvay yolunda meydana gelen kaza nedeniyle kapanan yol açılana kadar seferler yapılamadı. 

Bir çok nedenle sık sık durmak zorunda kalan tramvay seferleri dün de tramvay yolundan geçerken medyanda gelen kaza nedenyile durdu. araçlar kaldırılana kadar seferler yapılamadı.

Eskişehir'de toplu ulaşımın omurgası olarak dizayn edilen ancak büyükşehirlerdeki kullanılan çift yöne hareket edebilen tramvaylar yerine sadece tek yöne hareket edebilen tramvayları tercih eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin bu tercihi nedeniyle yaşanan en küçük aksaklıkta tramvay seferleri neredeyse tüm hatlarda durmak zorunda kalıyor. İlerleyebilmek için bir dönüş alanına ihtiyaç duyan Estram yoldaki her hangi bir sıkıntı halinde olduğu yerden hareket edemeciği için tüm seferler bundan etkileniyor.

Dün yaşanan kaza sonrasında kalan tramvaylarla ilgili olarak kazaya şahit olan bir vatandaş şu görüntüyü şu ifadelerle paylaştı:

Avrupa şehri eskisehirde en ufak kaza anında trafik pert..(hoş kaza olmasada beceri eksik olduğu için trafik hep yoğun bence ) debrem doğal afet bi sıkıntı olursa ambulans yardım araçları nasıl ulaşır ihtiyaç sahiplerine..hatayda olayı net bi şekilde gördük..Rabbim şehrimizde yaşayan insanları korusun..