Alpu’da Et Festivali Önerisi - Eskişehir eskisehirhaberler.com.tr Haber

Alpu’da Et Festivali Önerisi

Alpu’da Et Festivali Önerisi

Ot Festivali Varsa, Et Festivali’de Olur

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Eskişehir Şube Başkanı Serkan Can Zengin, Başkan Yardımcısı Ersen Çıra, Mert Ünal üyeleri Samet Duran ve Ceyhun Güneş Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller’e tebrik ziyaretinde bulundu.  Görüşmede Alpu ilçesinin gelişim süreci ve yapılması gereken projeler üzerinde duruldu. Alpu'nun sahip olduğu potansiyelin harekete geçirilmesi için çeşitli öneriler değerlendirildi.

Alpu'nun Et Lezzeti Eskişehir'in Gururu Olmalı

Eskişehir ve çevresinde et lezzeti ve kalitesiyle bilinen Alpu, Bozan’daki kasapları ile  bölgenin önemli et üretim merkezlerinden biri olarak öne çıkıyor. Alpu’da üretilen etin Türkiye çapında Eskişehir’in gururu olması gerektiği ve bu lezzet potansiyelinin değerlendirilerek daha geniş kitlelere tanıtılması gerektiği üzerinde duruldu.

Ot Festivaline Rakip Et Festivali Önerisi

Eğer Türkiye’de ot festivali yapıldıysa uzman şeflerin rehberliğinde bir et festivali neden olmasın. Tadım standlarında farklı bölgelere özgü kebap, sucuk, pastırma gibi çeşitli et yemeklerinin yer alacağı festival ile Alpu’nun turizm geliri arttırılarak bölgenin ekonomik refahı düzeltilebilir.