OEDAŞ’tan enerji verimliliğini çocukların gözünden anlatan sergi - Eskişehir eskisehirhaberler.com.tr Haber

OEDAŞ’tan enerji verimliliğini çocukların gözünden anlatan sergi

OEDAŞ’tan enerji verimliliğini çocukların gözünden anlatan sergi

Öğrencilerin şiir ve resimleri yaz boyunca sergilenecek

Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ’ın ilkokul ve ortaokul çağındaki çocuklara yönelik düzenlediği ve geçtiğimiz Nisan ayında sonuçlarını açıkladığı “Enerji Tasarrufu” temalı geleneksel şiir ve resim yarışmasındaki eserlerin bir bölümü OEDAŞ Eskişehir İl Müdürlüğü’nde sergilenmeye başladı. OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, “Enerji tasarrufu ve verimliliğini bu kez de çocuklarımızın gözünden aktarmak istedik. Hepsi birbirinden yetenekli öğrencilerimizin eserlerini görmek isteyenleri yaz boyunca İl Müdürlüğümüze davet ediyoruz.” dedi.

İlkokul ve ortaokul çağındaki çocuklarda çevre bilinci ve enerji kaynaklarının verimli kullanılmasına yönelik farkındalık oluşturma hedefiyle her yıl hizmet verdiği farklı bir şehirde şiir ve resim yarışması düzenleyen Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), yedincisi Eskişehir’de yapılan yarışmanın sonuçlarını Nisan ayında bir törenle açıklamıştı. Büyük beğeni toplayan eserler, yaz boyunca OEDAŞ Eskişehir İl Müdürlüğü’nde sergilenecek.

Sergide, resim ve şiir kategorisinde ilk üçe giren öğrencilerin çalışmalarının yanı sıra yarışmadaki eserlerden bazıları da görülebilecek. Sergi, hafta içi her gün 08.00-18.00 saatleri arasında açık olacak.

Muzaffer Yalçın: “Enerji bilinci küçük yaşlarda kazanılıyor”

Enerji tasarrufu ve verimliliği bilincinin küçük yaşlardan itibaren kazanıldığını söyleyen OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, “Biz de bu yaklaşımla ilkokuldan itibaren her yaştan çocuklarla ve gençlerle buluşuyor, konferans gibi çeşitli etkinliklerde bu konunun önemini anlatıyoruz. Geleneksel şiir ve resim yarışmamız ise çocuklarımızın bu konuda ne kadar duyarlı olduğunu ve farkındalık düzeylerini net bir şekilde ortaya koyuyor. Geçtiğimiz Nisan ayında sonuçlanan yarışmamızda yine birbirinden güzel eserler vardı. İstiyoruz ki bunları yalnızca çocukların öğretmenleri, aileleri ve bizler değil tüm Eskişehir görsün. O nedenle herkesi enerji verimliliğini bir de çocukların gözünden görmeleri için İl Müdürlüğümüze davet ediyoruz.” dedi.