Gençlik Sahnesi Kursiyerleri hünerlerini sergiledi - Eskişehir eskisehirhaberler.com.tr Haber

Gençlik Sahnesi Kursiyerleri hünerlerini sergiledi

Gençlik Sahnesi Kursiyerleri hünerlerini sergiledi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bünyesinde eğitimlerini tamamlayan 8.Dönem Gençlik Sahnesi Kursiyerleri, Bertolt Brecht ve Albert Camus’nün eserlerinden derlenerek oluşturulan “Guernica’yı Anımsamak” adlı oyunlarının ilk gösterimini 31 Mayıs Cuma günü Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirdiler.

Gençlik Sahnesi Tiyatro Kursunun 8. Dönem kursiyerleri sezon boyunca aldıkları eğitimin son bulması ile birlikte provalarını sürdürdükleri “Guernica’yı Anımsamak” adlı oyunun ilk gösterimini aileleri ve yakınları için sahnelediler. Şehir Tiyatroları oyuncusu ve aynı zamanda Gençlik Sahnesi eğitmeni olarak görev yapan Mete Ayhan’ın uyarlayıp yönettiği oyun, Savaş’ın toplum ve bireyler üzerindeki kıyıcı etkilerini gözler önüne seren, çarpıcı bir anlatımla sahneleniyor.  

Müziklerini Devrim Özder Akın’ın gerçekleştirdiği oyunun Işık tasarımını Cemal Öztürk üstlendi. Oyunda Gençlik Sahnesi kursiyerleri, Esra Acartürk, Batuhan Aytüre, Mehmet Ali Cengiz, Saniye Nur Çiftçi, Melike Erkurt, Nursena Işık, Esin Kahraman, Erdem Kılıç, Ahmet Hasan Kızılçay, Ecemsu Şahan ve Buket Yıldırım rol alıyorlar.

Oyun sonrası Gençlik Sahnesi Koordinatörü Ercüment Yılmaz ve deneyimli eğitmenlerinden mezuniyet sertifikalarını alan gençler, 2 Haziran Pazar günü seyirci ile yeniden buluştular. Oyun 4 ve 6 Haziran tarihlerinde Sanat ve Kültür Sarayı Tiyatro Salonu’nda seyircisi ile buluşmaya devam edecek.