Uçan Gençlik Etkinliği - Eskişehir eskisehirhaberler.com.tr Haber

Uçan Gençlik Etkinliği

Uçan Gençlik Etkinliği

Sivrihisar Havacılık Merkezi, Necati Artan Tesisleri (Eskişehir), 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” kutlamaları çerçevesinde, Atatürk’ün gençlere armağan ettiği bu özel günü hep beraber coşkuyla kutlamak adına, “Uçan Gençlik Etkinliği” düzenliyor.

Sivrihisar Havacılık Merkezi, Necati Artan Tesisleri’nde, 19 Mayıs 2024 Pazar günü yapılacak olan Uçan Gençlik Etkinliği” saat 11:00’de başlıyor.

 

19  Mayıs 2024, Günün Programı:

      -  11.00 : Saygı Duruşu, İstiklal Marşı 

-        11.00 - 14.00 : Kura çekimi ve Uçuşlar

-        14.00 - 14.30 : Semin Öztürk Şener Akrobasi Gösterisi

-        15.00 - 18.00 : Uçuşlar

 

ÜCRETSİZ UÇUŞ ŞANSI !

“19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” kutlamaları kapsamında düzenlenen “Uçan Gençlik Etkinliği”nde, başta Sivrihisar’daki okullar olmak üzere, Eskişehir ve çevre okullardaki lise ve ortaokul öğrencileri uçurulacak! Gençleri gökyüzü ile buluşturmayı amaçlayan “Uçan Gençlik Etkinliği” tüm gençlere açık ve ücretsiz!

Sivrihisar Havacılık Merkezi bünyesinde yapılan uçuş etkinlikleri ile daha önce binlerce kişi ücretsiz uçuruldu ve büyük bir kısmı İLK defa gökyüzü ile buluştu. Hava durumuna göre gerçekleşecek uçuşlarda gençler, havacılık ile iç içe bir gün geçirerek, gökyüzünde olmanın keyfini yaşayacaklar. Bunun yanında,  dileyen gençler kendi uçurtmalarını getirip, alanda uçurabilecekler.

SEMİN ÖZTÜRK ŞENER AKROBASİ GÖSTERİSİ!

Türkiye’nin İlk Kadın Profesyonel Akrobasi Pilotu Semin Öztürk Şener, bu anlamlı günde “Yeni Menekşe” ile birlikte muhteşem bir akrobasi gösterisi yapacak! Atatürk’ün izinde güçlü bir Türk Kadını olan Semin Öztürk Şener, başarılarıyla gençlere ilham veriyor.

TÜRKİYE’NİN İLK UÇAN MÜZESİ !

Sivrihisar Havacılık Merkezi’nde bulunan, “M.S.Ö. Hava ve Uzay Müzesi” Ülkemizdeki İLK Uçan Müze olma özelliğine sahip! Envanterindeki hava taşıtlarının neredeyse tamamı uçar vaziyette korunuyor ve yıllık programlarla uçuşlar yapılıyor. Bu özel günde, arzu edenler Türkiye’nin İLK Uçan Müzesi “M.S.Ö Hava ve Uzay Müzesi”ni gezerek tarihte bir yolculuk yapabilir.