Türkiye Bisiklet Federasyonu 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nü Kutlamaya Davet Ediyor - Eskişehir eskisehirhaberler.com.tr Haber

Türkiye Bisiklet Federasyonu 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nü Kutlamaya Davet Ediyor

Türkiye Bisiklet Federasyonu 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nü Kutlamaya Davet Ediyor

Türkiye Bisiklet Federasyonu 81 ilde İl Temsilcilikleri ile spor, ulaşım, sağlık, çevre ve İklim başlıklarında “Dünya Bisiklet Günü” başlığı altında bisikleti teşvik etmeye yönelik bisiklet sürüş etkinlikleri ile kutlamaya hazırlanıyor. 

Federasyon ayrıca Ankaralıları 3 Haziran 2024, Pazartesi günü Ankara Milli Botanik Bahçesi’nde saat 11.00’de gerçekleştirilecek “Dünya Bisiklet Günü” etkinliklerine davet ediyor.

Dünya Bisiklet Günü, bisikletin kolay, uygun fiyatlı, temiz ve çevreye uygun, sürdürülebilir bir ulaşım aracı olarak faydalarına dikkat çekmek amacıyla her yıl 3 Haziran’da kutlanıyor. Bisiklet kullanımı, daha temiz hava ve daha az trafik yoğunluğuna katkı sağlıyor. Beraberinde getirdiği sağlık kazanımları ile sağlık harcamalarını azaltıyor. Ekonomik büyümeyi teşvik eden, eşitsizlikleri azaltan ve iklim değişikliğiyle mücadeleyi güçlendiren sürdürülebilir bir ulaşım sistemi olan bisiklet Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşmada kritik öneme sahip. 15 Mart 2018’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, bisiklet kullanımının toplu taşıma sistemlerine entegrasyonuna ilişkin bir kararı kabul etmiş ve bisikletin sürdürülebilir tüketim ve üretimi teşvik eden olumlu bir mesaj taşıdığı, iklim üzerinde olumlu etkisi olduğu vurgulanmıştır.

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından belirlenen "Yaşanabilir bir dünya için, bisikleti seçin" sloganıyla bisikletin sadece bir spor aracı olmanın ötesinde, sağlık, ulaşım ve çevre koruma ve iklim değişikliği ile mücadele alanlarında önemli faydalar sağladığına da dikkat çekiliyor. Türkiye'nin dört bir yanındaki etkinliklerle, bisiklet kullanımının teşvik edilmesi ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkı sağlanması hedefleniyor.

Ankara’da Milli Botanik Bahçesi’nde 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü Etkinliği saat 11.00’de başlayacak

Birleşmiş Milletler nezdinde 3 Haziran’ın Dünya Bisiklet Günü olarak kutlanmasını teklif eden ülke olan Türkmenistan Büyükelçiliği ve Türkiye Bisiklet Federasyonu koordinasyonunda düzenlenecek olan Tarım ve Orman Bakanlığı Türkiye Milli Botanik Bahçesi Müdürlüğü’nün ev sahipliği yapacağı “Dünya Bisiklet Günü” etkinliği, bisikletin sağlık kazanımlarına ilişkin projeleri ile Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüğü ve trafikte güvenli bisiklet projeleri ile Jandarma Genel Komutanlığı tarafından destekleniyor. 

Dünya Bisiklet Günü ile ilgili düşüncelerini ifade eden ve herkese çağrı yapan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu: “Yaşanabilir bir dünya için, bisikleti seçin diyerek, 7’den 70’e herkesi spor, sağlık ve ulaşım aracı olarak bisiklet kullanmaya, sürdürülebilir çevre ve iklim hedefine katkı vermeye davet ediyoruz. Türkiye Bisiklet Federasyonu olarak Gençlik ve Spor, Sağlık, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Tarım ve Orman Bakanlıklarımızın destekleriyle, yerel yönetimlerimizle birlikte ülkemizde bisiklet kullanımını artırma konusunda çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

3 Haziran Dünya Bisiklet Günü etkinlikleri kapsamında Türkiye Bisiklet Federasyonu herkesi bisiklet kullanmaya teşvik ediyor.