Tepebaşı Belediyesi’nin işçi kıyımına tepkiler dinmiyor - Eskişehir eskisehirhaberler.com.tr Haber

Tepebaşı Belediyesi’nin işçi kıyımına tepkiler dinmiyor

Tepebaşı Belediyesi’nin işçi kıyımına tepkiler dinmiyor

CHP’li Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, işten  çıkarmalarla  ülke gündemini işgal ederken Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakın medya kuruluşu  haber.sol bile isyanetti.

CHP’li basın kuruluşu haberinde Tam olarak ne zaman başladığı ve ilk olarak kimlerin işten çıkarıldığı bilinmezken, işten çıkarılacak işçilerle ilgili yüzlü sayılar telaffuz ediliyor. İşten çıkarılanlar arasında engelli, hamile ve kadın işçiler de bulunuyorTepebaşı Belediyesi’nde işçi kıyımı: Sendika sessiz, işçiler niye çıkarıldıklarını bilmiyor.

CHP’li Tepebaşı Belediyesi’nde işçi kıyımı yapılıyor. Şimdiye kadar kaç işçinin işten çıkarıldığı tam olarak bilinmezken işten çıkarılanlar arasında engelli ve hamile çalışan da var

CHP’li Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, işten çıkarmalarla gündemde. Tam olarak ne zaman başladığı ve ilk olarak kimlerin işten çıkarıldığı bilinmezken, işten çıkarılacak işçilerle ilgili yüzlü sayılar telaffuz ediliyor. İşten çıkarılanlar arasında engelli, hamile ve kadın işçiler de bulunuyor.

Tepebaşı Belediyesi’nde örgütlü sendika DİSK’e bağlı Genel-İş. Genel-İş veya DİSK Şimdiye kadar işten çıkarmalarla ilgili açıklama yapmazken, DİSK Eskişehir Bölge Temsilcisi Zeynep Kaya aynı zamanda belediye çalışanı.

Belediye Başkanı: ‘Bütün işyerlerinde olabilir’

İşten çıkarmalar, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a meclis oturumunda soruldu. AK Parti’’li Meclis Üyesi Mehmet Şimşek, Ataç’a “Tepebaşı Belediyesi ve belediye şirketlerinden kaç kişi işten çıkarılmıştır? İşten çıkarılan personellerin görev aldıkları birimler nelerdir? İşten çıkarılan personellerin yüzde kaçı kadın personeldir? İşten çıkarılan personeller arasında engelli ve down sendromlu personel bulunmakta mıdır?” sorularını yöneltti.