Kaliteli yalanda liderler!!! - Eskişehir eskisehirhaberler.com.tr Haber

Kaliteli yalanda liderler!!!

Kaliteli yalanda liderler!!!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde tüm zorluklara rağmen, yüzlerce eksik personel ile hizmet veren şehrimizin güzide hastanesi elinden gelen sağlık hizmetini vermeye çalışırken sürekli basına yanlış haber ve algı ile gündeme geliyor.

Tıp Fakültesinin Kalite Birimi her hastanede olduğu gibi personel memnuniyeti anketi yapıyor buraya kadar her şey normal gidiyor.

Ancak yapılan anketin soru ve ham kısmı değil sonuç kısmı önce birimlere sonrada basına sızdırılıyor.

Basına veren Genel Sağlık İş sendikası il temsilcisi şehrimizde gündem belirleyeceğim diye sık sık poz veren kişi normal denebilir sendikacı olabilir diye düşünülmesi gayet normal ancak gelelim işin asıl kısmına!

Biraz araştırma yapınca ilginç bilgiler ve veriler gelmeye başladı.

ESOGÜ Tıp Fakültesi Kalite Birimi ‘nde görevli 6 kişiden 4’ü eski idareci ve Genel Sağlık İş Sendikası üyesi olarak sağlık personeli olmalarına rağmen idari birimde görev yapıyor.

Kaliteye gelen cevaplar arasında ısrarla 2 kişi tarafından yazılan yalan ve yanlış bilgi olması.

İdarede 6 senelik siyasi yakını var diyerek liyakat ve yetersizlik dile getiriliyor.

Bu sorunun cevabı net belli iken idarede 6 senelik birisinin görevi yokken böyle bir idareci mevcut değilken doğru olmayan sonuçlar yani SKS değerlendirmesi yanlış ve yönlendirme dolu olduğu halde önce birimlere havale ediliyor sonra Genel Sağlık İş temsilcisi tarafından basına Osmangazi Üniversitesine Devlet Aklı müdahalesi şart diye açıklama yapıyor.

SKS anketini yapan kalite biriminde görevli 6 kişinin 4’ü liyakat ve ehliyet hak arayan hastanede 17 üyesi olan bir sendikaya mensup üyeler.

Sağlık personeli olmalarına rağmen sağlık hizmetlerinde değil idari birimlerde çalışıyorlar.

Soruları hazırlayıp yanlış cevaplar ile mevcut idarecileri küçülterek basın önünde kendi ve yüzlerce çalışanı olan şehre mahal olmuş bir hastaneyi halk nezdinde küçük düşürmekten geri durmuyorlar.

Anketi yapanlar Genel Sağlık İş üyeleri, basına asılsız haber yapan Genel Sağlık İş.

Şimdi Sağlık Sen olarak soruyoruz KİK toplantısı dahil bütün toplantılarında resmi başvurularda bulunduğumuz bunca eksik sağlık personeli olmasına rağmen sahada görev yapacak bir hemşireye ihtiyaç varken kalite biriminde bu kadar sağlık personeline gerek var mı?

Kalite birimine görevlendirilen eski idareciler öç ve hesap görme niyeti ile kurumun iç çalışma bilgilerini birimlere yeni gelmiş iken Genel Sağlık İş Eskişehir temsilcisi Semih Adak ile paylaşıp kurumun adını çalışma barışını halk nezdinde saygınlığını yok edenler kimlere yalan ve algı üzerinde parmak sallamıştır.

Sağlık Sen olarak yetkimizi perçinlediğimiz bu günde masada sahada haksızlığa karşı mücadeleye edeceğimizi yalan haber asılsız iddia da bulunan algı sendikacılarına geçit vermeyeceğimizi bildirir bu olay ilebirlikçi idarecileri de unutmadığımızı tüm basın emekçilerine duyuruyoruz.

6 yıllık idareci yalanı ile siyasete sizler geri durun deyip alan daraltıp basına yalan bilgi paylaşımı ile haber yaptırıp çalışma barışını bozmuşlardır.

Hatta daha ileriye gidip resmi sayfalarından görev değişimini SKS anketlerine bağlayıp biz görevden aldırdık cüretine kadar gitmişlerdir.

Kamuoyunun bilmesi gereken gerçekler basit oyun ve bir kaç akıllı zanneden yeni sendikacılarınbirlikçileri ile algı yaparak siyaseti, sendikaları hedef yaparak asılsız gündem peşin de koşanlardır.

Yetkililere ve idarecilere düşen görev hiç raporu ve engel durumu yokken idari birimde belgesi özel eğitimi olmadan çalışan sağlık personelini sağlık alanında değerlendirmesi gerekir.

17 üyeli sendikanın 4 üyesi hastanenin en rahat yerinde çalışıp hastanede çalışma barışı yokyükü ağır derken hakkını yedikleri servislerde ağır şartlarda ailesinden ödün veren hemşireleri kasıt ettiler herhalde.

Sağlık Sen ailesi olarak çalışanların huzurlu çalışmasıyükünün azaltılması haksızlıkların kaldırılması için mücadelemiz sürüyor.

Sağlık Sen olarak Osmangazi Tıp Fakültesi’nde yetkimizi perçinlediğimiz bu günde masada sahada haksızlığa karşı mücadeleye devam edeceğimizi ve yalan haber asılsız iddia da bulunan algı sendikacılarına geçit vermeyeceğimizi bildirir bu olay ilebirlikçi idarecileri de unutmadığımızı tüm basın emekçilerine duyuruyoruz.