Sıfır Atık Ormanı yeni dikilen fidanlar ile büyüyor - Eskişehir eskisehirhaberler.com.tr Haber

Sıfır Atık Ormanı yeni dikilen fidanlar ile büyüyor

Sıfır Atık Ormanı yeni dikilen fidanlar ile büyüyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında 09.06.2024 tarihinde İlimiz Odunpazarı İlçesi Karaalan Mahallesi sınırlarında Sıfır Atık Ormanı fidan dikimi gerçekleştirildi. Etkinliğe, İl Müdürü Hikmet ÇELİK'in yanı sıra Eskişehir Orman Bölge Müdürü Sayın İsmail ÇETİN ve Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile kurum personeli katıldı.

İl Müdürü Hikmet ÇELİK, etkinlikte yaptığı konuşmada, bu yıl 'Hepimizin Bir Dünyası Var' temasıyla kutlanan Türkiye Çevre Haftası kapsamında İlimizde hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlediklerini, Sıfır Atık Projesi kapsamında kaynağında ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılan atıklar sayesinde, elde edilen en önemli kazanımlardan olan kesilmekten kurtarılan ağaçları sembolize eden fidanların toprakla buluşturulduğunu, ifade etti. İl Müdürü ayrıca, Eskişehir'de Sıfır Atık Projesi'nin başarılı bir şekilde uygulandığı belirterek 2023 yılı sonunda, 263.018 ton atığın ekonomiye kazandırıldığını ve 2 milyondan fazla ağacın kesilmekten kurtarıldığı bilgisini paylaştı. Bu etkinlik, altı yıldır devam eden Sıfır Atık Projesi'nin önemini vurgulamanın yanı sıra çevre bilincinin artırılmasına ve yeşil alanların korunmasına yönelik bir adım olarak değerlendirildi.

Etkinliğin sonunda, İl Müdürü Hikmet ÇELİK tarafından, Sıfır Atık Projesi'ni en iyi yürüten kamu kurumları arasında seçilen Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü'ne Teşekkür Belgesi takdim edildi. Ayrıca, fidan dikimi etkinliğine katılan Eskişehir Orman Bölge Müdürü Sayın İsmail ÇETİN, ormanların yaşanabilir bir çevre için hayati öneme sahip olduğunu, hayatın devamı için yutak alanlar oluşturduğunu vurgulayarak, İl Müdürüne teşekkür etti.