Eskişehir Sanayi Odası Yeşil Dönüşüm için İspanya’da - Eskişehir eskisehirhaberler.com.tr Haber

Eskişehir Sanayi Odası Yeşil Dönüşüm için İspanya’da

Eskişehir Sanayi Odası Yeşil Dönüşüm için İspanya’da

Eskişehir Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada; Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmekte olan, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca yürütülen “İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı” kapsamında, İspanya’daki iyi uygulamaları yerinde incelenmesi ve yeşil dönüşüm alanında uluslararası işbirliklerinin artırılması amacıyla İspanya'nın Barselona kentinde bir çalışma ziyareti gerçekleştirildiği bildirildi.

İklim Değişikliğine Uyum En Önemli Gündem Maddelerimizden

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Eskişehir Sanayi Odası’nın lider kuruluş, Barselona Ticaret Odası’nın ortak olarak yer aldığı ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilmekte olan projemiz dahilinde Barselona’ya bir saha ziyareti organize ettik. İmalat sanayinde yenilikçi eko-verimli uygulama ve teknolojilerin hayata geçirilmesiyle iklim değişikliğine uyum konusunda kapasitenin güçlendirilmesi ve Türkiye'de sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması amacıyla yürüttüğümüz bu özel proje kapsamında İspanya’daki başarılı uygulamaları yerinde inceledik ve özellikle yeşil dönüşüm alanında geliştirilebilecek yeni projeler hakkında somut adımlar attık” dedi.

Üyelerimizi Sürece Hazırlıyoruz

ESO Başkanı Kesikbaş, “Avrupa Yeşil Mutabakatı süreciyle birlikte Sınırda Karbon Düzenlemesi ve Emisyon Ticaret Sistemi gibi kavramlar üretim ve ticaretin bir parçası haline geldi. Hepimizin tahmin ettiğinden çok daha hızlı şekilde ilerleyen bu süreç, üretici firmalarımızı etkilemeye şimdiden başladı. Üyelerimizi Yeşil Mutabakat sürecine hazırlamak ve onları temiz üretim konusunda desteklemek en çok önem verdiğimiz başlıklar arasında. Bu bağlamda kırk yılı aşkın bir uygulama tecrübesine sahip Barselona’ya yaptığımız ziyarette Barselona Ticaret Odası’nın ve Barselona Büyükşehir Belediyesi’nin iklim ve sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarını, bu alanda faaliyet gösteren teknoloji, inovasyon ve tasarım merkezlerini, atık yönetimi ve endüstriyel simbiyoz konusunda çalışan entegre tesisleri ve üretici firmaları yerinde inceledik. Bununla birlikte, ülkemizi üst seviyede temsil eden Barselona Başkonsolosumuzu ziyaret ettik ve her iki şehir arasında yapılabilecek işbirliklerini değerlendirdik” açıklamasında bulundu.

Yeşil Dönüşüm Çalışmalarımız Hızlanacak

Eskişehir Sanayi Odası’nın üç yılı aşkın süredir Yeşil Mutabakat alanında üyelerine hizmet verdiğini belirten Kesikbaş, “ESO Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Birimimiz Meclis Üyemiz Sayın Ömer Benli koordinatörlüğünde üç yılı aşkın süredir çok önemli çalışmalar yürütüyor. İspanya ziyaretimizde bir kez daha gördük ki yeşil dönüşüm konusu sanayi sektörü için ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan ciddi bir öneme sahip. Bu alandaki projelerimizi, mentörlük hizmetlerimizi ve eğitimlerimizi artırarak sürdüreceğiz ve üyelerimizin en yakın destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.