“Temiz hava için otomobilsiz bir gün” bisiklet turu - Eskişehir eskisehirhaberler.com.tr Haber

“Temiz hava için otomobilsiz bir gün” bisiklet turu

“Temiz hava için otomobilsiz bir gün” bisiklet turu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından Türkiye Çevre Haftası Etkinlikleri kapsamında;  3 Haziran tarihinin de Dünya Bisiklet Günü olarak kutlanması sebebiyle “Temiz Hava İçin Otomobilsiz Bir Gün” temasıyla Bisiklet Turu gerçekleştirildi.  Bisiklet turu İl Müdürlüğünün ana hizmet binasından başlayarak Eskişehir Recep Tayyip ERDOĞAN Millet Bahçesi’nde sonlandırıldı. Turu tamamlayan bisikletçilere Millet Bahçesinde çeşitli ikramlar verildi.

Etkinlik öncesinde İl Müdürü Hikmet ÇELİK tarafından basına yapılan açıklamada:

“Yaşadığımız dünyada sürdürülebilirliği sağlayarak gelecek nesillerin yaşam hakkını korumak amacıyla 1972 yılından bu yana doğal çevrenin korunması, sürdürülebilir yaşam çevrelerinin oluşturulması, iklim değişikliği ile mücadele konularında çevre bilincinin arttırılması için tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Dünya Çevre Günü kutlamaları yapılmakta olup, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın imzasıyla yayımlanan 2022/3 sayılı “Türkiye Çevre Haftası” konulu Genelge ile artık, 5 Haziran Dünya Çevre Gününün bulunduğu hafta Ülkemizde “Türkiye Çevre Haftası” olarak ilan edilmiştir.

Bu kapsamda her sene 81 İlimizde Bakanlığımızca belirlenen tema uyarınca çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bakanlığımız 2024 yılının temasını “Hepimizin Bir Dünyası Var” olarak belirlemiştir. Belirlenen tema kapsamında İlimizde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü olarak “çevreyi koruma bilinci ile hareket ederek gelecek nesillere yaşanabilecek bir Dünya bırakabiliriz” sloganıyla birçok etkinlik düzenledik.

Bu etkinliklerimizden ilkini gerçekleştirmek üzere burada toplanmış bulunuyoruz. 3 Haziran tarihinin Dünya Bisiklet Günü olarak kutlanması sebebiyle biz de birazdan “Temiz Hava için Otomobilsiz Bir Gün” diyecek ve pedallayacağız. Etkinliğimizin amacı, günlük hayatta bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve çevre dostu ulaşım araçlarının kullanımını teşvik etmek ve bu sayede karbon ayak izimizin azaltılmasına katkı sağlamaktır. Bakanlığımız bu konuda yerel idarelere destek vermektedir, yerel idarelerin de çevre dostu ulaşım araçlarını vatandaşların hizmetine sunmak için planlamalarında bu hususlara öncelik vermesi önem arz etmektedir.  

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü olarak Türkiye Çevre Haftası etkinliklerimiz devam edecektir. 5 Haziran’da saat 09:30’da Valilik Meydanı’nda çelenk sunma töreni sonrasında düzenlediğimiz yarışmalarda başarılı olan çocuklarımıza ödüllerini verecek sonrasında İlimizde bulunan Tabiat Varlıklarını tanıtmak amacıyla hazırladığımız sergimizin açılışını yapacağız.  Diğer etkinliklerimize de sizleri davet ediyorum.

“Temiz Hava İçin Otomobilsiz Bir Gün” temasıyla gerçekleştirdiğimiz Bisiklet Turu etkinliğimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür eder, herkes için güzel bir gezinti olmasını, etkinliğimizin çevre dostu ulaşım araçlarının daha yoğun olarak kullanılmasına katkı sağlamasını dilerim.” ifadelerine yer verilmiştir.