KTÜ Öğrencileri Eskişehir’de - Eskişehir eskisehirhaberler.com.tr Haber

KTÜ Öğrencileri Eskişehir’de

KTÜ Öğrencileri Eskişehir’de

Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi öğrencileri, Hocaları Prof.Dr.Cantürk GÜMÜŞ, Prof.Dr.Ali Ömer ÜÇLER ve Prf.Dr.Mustafa Fehmi TÜRKER  ile birlikte Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğüne bir teknik gezi yaptı.

Sivrihisar ilçesindeki Gönül Dağı ağaçlandırma projesini ve turistik yerleri görerek Eskişehir’e giriş yapan öğrenciler, Bölge Müdürü İsmail ÇETİN’i makamında ziyaret ettiler. Daha sonra kendisi de Trabzonlu olan Eskişehir Valisi Hüseyin AKSOY misafirleri kabul etti. İlk gün Kayaç Parkını ve fidan üretim çalışmalarını yerinde incelediler. Odunpazarı ilçesi sınırları içinde bulunan Kıravdan özel ormanı gezildi. İkinci gün Alpu Özdenk-Büğdüz toprak muhafaza ve erozyon kontrolü çalışmaları görüldü. Ardından Çatacık ormanlarına geçildi. Burada silvikültürel çalışmalar öğrencilere anlatıldı. Toprak profili açılarak, toprağın katmaları gösterildi. Devamında ise üretim çalışmaları uygulamalı gösterildi.

Orman Fakültesi Teknik Ekibi gezinin 3.günü Seyitgazi orman deposu, Kırka Boraks tesislerini gördü ve Seyit Battalgazi türbesini ziyaret etti.

Eskişehir’de gördükleri ilgiden memnun kalan teknik ekip teşekkür ederek Eskişehir’den ayrıldı.