Eskişehir içsularında hayalet av aracı temizliği gerçekleştirildi - Eskişehir eskisehirhaberler.com.tr Haber

Eskişehir içsularında hayalet av aracı temizliği gerçekleştirildi

Eskişehir içsularında hayalet av aracı temizliği gerçekleştirildi

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü,  Çifteler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile balıkçı dernekleri ESABDER ve ETSOBDER ‘in katılımıyla 11-12 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleştirdiği çalışmayla Sakarya Nehrinin, Çifteler İlçesinden geçen bölümünde suda atıl vaziyette bulunan hayalet av araçlarının temizliği yapıldı.

Bakanlığımız Su Ürünleri Kaynaklarının Sürdürülebilir Yönetiminin Geliştirilmesi Projesi başlığı altında Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak yürüttüğümüz Sucul Biyolojik Çeşitliliğinin Korunması ve Geliştirilmesi Projesi kapsamında yapılan çalışmaya Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Mehmet YURT, İlçe Tarım ve  Orman Müdürü Ali İhsan SÖKER ve şube müdürlüğünde görevli Su Ürünleri Mühendisleri ile birlikte yaklaşık 50 kişi katıldı.

İki gün boyunca yapılan çalışmada hayalet av aracı olarak tabir edilen ve suda atılı halde bulanan 550 m uzatma ağ, 50 m parekate ( suyun içinde asılı veya dibe uzanmış, serili olarak duracak şekilde düzenlenmiş çok sayıda kösteğe bağlı iğneli av aracı), 6 adet pinter (kasnak ve ağlardan yapılmış av düzenekleri), 2 adet balık kepçesi ve bir adet tuzak toplanarak imha edildi. Suda atıl vaziyette bulunan hayalet av araçlarına çok sayıda ölü balık, kuş ve kaplumbağa takıldığı görülmüştür. Ayrıca çalışma esnasında pinterlere girmiş 15 adet canlı sazan balığı suya iade edildi.