TÜBİTAK projesi değerlendirme toplantısı GSF’de gerçekleştirildi - Eskişehir eskisehirhaberler.com.tr Haber

TÜBİTAK projesi değerlendirme toplantısı GSF’de gerçekleştirildi

TÜBİTAK projesi değerlendirme toplantısı GSF’de gerçekleştirildi

“Animasyon Eğitiminde Disiplinlerarası Bir Yaklaşım: “Medikal Animasyon Ders Tasarımı, Uygulaması ve Değerlendirmesi” başlıklı TÜBİTAK 1001 Projesi Ara Dönem Değerlendirme Toplantısı Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlık Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Ergun, Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sinem Ilgın, GSF Dekan Yardımcısı Prof. Duygu Kahraman, Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Çiğdem Taş Alicenap başta olmak üzere çok sayıda kişi katılım gösterdi.

TÜBİTAK Başkanı Mandal: “İki fakültenin bir araya gelmesi heyecan verici”

Anadolu Üniversitesinin kariyerinin başlangıcı olduğu için çok değerli olduğunu belirterek konuşmasına başlayan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bu üniversitede Rektör Yardımcılığını yaptığım dönemde en çok uğradığım fakültelerden birisi Güzel Sanatlar Fakültesiydi. O dönemlerde BAP Projesini konuşuyorduk Güzel Sanatlar Fakültesi de yapabilir mi diye ve şu an görüyorum ki projelerin üstüne eklemeye devam ediyor, bu çok mutluluk verici. Bu üniversitenin diğer kuvvetli taraflarından biri de Eczacılık Fakültesi. Kendi geçmişi, tarihi ve gelenekleri olan bir fakülte. Bu iki fakültenin bir araya gelip animasyon gibi bir alanı medikal ve sağlık teknolojileriyle buluşturmuş olması gerçekten oldukça ilgi çekici ve heyecan verici. Mühendislik ve sağlık alanlarının animasyonla buluşturulabilmesini çok kıymetli ve ilerisi için de ticari noktada da parlak olacağını düşünüyorum. Bu projenin ileri zamanda pedagojik anlamda öğrenciye aktarılması için Eğitim Fakültesinin de birlikteliği oldukça önemli olacaktır. Öğrencilerimizin bir araya gelip birlikte bir şeyler başarıyor olması son derece önemli.”

Rektör Erdal: “Anadolu Üniversitesinin sanat ve eğitim altyapısı çok güçlü”

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal ise Anadolu üniversitesinin sanat ve eğitim alanında başarısını kanıtlamış bir üniversite olduğuna dikkat çekerek “Şu ana kadar yetiştirdiğimiz sanatçılar birçok sektörde görev aldılar, önemli kazanımlarla üniversitemizi gururlandırdılar. Farklı fakültelerle yaptığımız istişarelerle de birlikte birçok proje yapıyoruz. Biz artık biraz daha sanatı sektörle, sanayiyle ve toplumla buluşturma konusunda uzmanlaşmaya başladık. Yapılan projeler bu amaçlar için çok güçlü adımlar. Üniversitemizin yıllarca birikmiş sanatta ve eğitim teknolojilerinde güzel bir altyapısı var. Bugün bunların meyvelerini göreceğimiz bu örnek derste de bunun güzel bir somut çıktısını genç arkadaşlarımızdan ilk adımlarıyla öğrenmiş olacağız. Bu çok gurur verici dolayısıyla öncelikle projeyi yürüten Çiğdem Taş Alicenap’a, her iki fakültenin değerli hocalarına, danışmanlarına ve tabii ki kıymetli öğrencilerimize teşekkür ediyorum ve hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Eczacılık Fakültesi Dekanı Ergun: “Böyle bir projenin paydaşı olduğumuz için çok mutluyuz”

Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Ergun toplantıda görüşlerini şu şekilde belirtti: “Bu proje beni çok motive etmekte, çok heyecanlandırmakta. Bu projenin bir paydaşı olmak fakültemiz için son derece faydalı. Hem araştırma hem eğitim anlamında etkileşimi çok kıymetli bir hayaldi ve bugün gerçekleşiyor. Bu projeyi ilk defa yapıyor olmak çok gururlandırıcı ve mutluluk verici. Bu projeye katkı sağlayan ve projede görev alan herkese içten teşekkürlerimi sunuyorum ve saygıyla selamlıyorum.”

GSF Dekan Yardımcısı Kahraman: “GSF’in ARGE proje üretme potansiyeli çok yüksek”

Güzel Sanatlar Dekan Yardımcısı Prof. Duygu Kahraman ise şunları aktardı: “Animasyon Eğitiminde Disiplinlerarası Bir Yaklaşım: Medikal Animasyon Ders Tasarımı, Uygulaması ve Değerlendirmesi’ başlıklı proje fakültemizin aslında ilk TÜBİTAK 1001 Projesidir. Sanat ve tasarım alanlarında düşünülenin aksine ARGE projeler üretme potansiyelimiz aslında fakülte olarak çok yüksek. Bu projede iki farklı fakülteden, iki farklı disiplin bir araya gelerek çalışma ortamı sağlama anlamında bir ilke imza attığınız için sizi tebrik ediyorum.”

Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Çiğdem Taş Alicenap: “Bu proje ile dünyada bir ilki gerçekleştiriyoruz”

Anadolu Üniversitesi GSF öğretim üyesi ve proje yürütücüsü Doç. Dr. Çiğdem Taş Alicenap ise toplantıda projeye dair önemli bilgileri katılımcılarla paylaştı. Doç. Dr. Alicenap konuşmasında şunları aktardı: “2015 yılında bir BAP projesiyle ‘Medikal Bir Animasyon Filmi Nasıl Hazırlanır?’ başlıklı bir projeyle çıktığımız yolculukta projemizi dönüştürmüş olmak çok güzel. Dünyada ilk kez, üniversitemizi medikal animasyon dersini lisans seviyesinde Eczacılık Fakültesi ve Çizgi Film Bölümü öğrencilerini aynı ortamda bir araya getirmiş olmanın mutluluğunu sizlerle paylaşmak istedik. Bu projenin amacı, Türkiye’de ve dünyada yaygın kullanım potansiyeli olan medikal animasyon alanında lisans düzeyinde örgün eğitim gören Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü ve Eczacılık Fakültesi öğrencilerine yönelik disiplinlerarası bir ders programı hazırlamak ve tasarlanan programın uygulama sürecini değerlendirmektir. Animasyonun sadece eğlence sektörüne yönelik bir alan olmadığını farklı çalışma alanlarında dünyada bir trend olarak yükselişe geçtiğini bu projede göstermek istedik. 7 tane Eczacılık 7 tane Güzel Sanatlar öğrencisi dersleri birlikte alıp birbirlerine mentörlük yapıp dönem sonunda 7 tane çok başarılı medikal animasyon film yaratmış oldular.”

Öğrenciler toplantıda projelerini anlattı

Yürütücülüğünü GSF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çiğdem Taş Alicenap’ın yaptığı Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Meral Güven, Prof. Dr. Sinem Ilgın, Arş. Gör. Dr. Emin Bakan’ın araştırmacı ekibinde, Arş. Gör Yasin Arslan, Arş. Gör. Abdullah Burak Karaduman, Sibel Küçükkayhan’ın ise bursiyer ekibinde yer aldığını projenin genel değerlendirme toplantısının devamında GSF öğrencileri Göksu Değişmez, Ali Özkan Akyıldız, Sıla Duymaz, Osman Talha Şıpa, Merve Sefa Ardıç, Yasemin Kutan, Tuğçe Sözen ve Eczacılık Fakültesi öğrencileri Sema Arslan, Enes Bölücek, Rabia Ezonaz Boyraz, Esra Tunçadam, Esra Aşıkoğlu, Ceyda Nur Girgin Buse Vurucu proje kapsamında bir dönem boyunca hazırladıkları animasyon filmlerini katılımcılarla paylaştı.

 

 

Eğitim Haberler