Tatile çıkarken yollarda güvende olun - Eskişehir eskisehirhaberler.com.tr Haber

Tatile çıkarken yollarda güvende olun

Tatile çıkarken yollarda güvende olun

Bu sene okulların kapanması ve Kurban Bayramı tatilinin arka arkaya denk gelmesiyle yaz tatili için hazırlıklar hızlı bir şekilde başlıyor. Türkiye'nin ilk ve lider dijital sigorta platformu Sigortam.net, tatil için yola çıkacakları kasko yaptırmaları konusunda uyarıyor. 

Yaz mevsimi yaklaşırken tatil planları hız kazanıyor ve yolculuk hazırlıkları başlıyor. Araçları ile seyahat edecekler için ise kasko poliçesinin önemi bir kez daha ön plana çıkıyor. Türkiye’nin öncü insurtech markası Sigortam.net, kaskonun sağlayacağı güvencenin altını çizerek tüm araç sahiplerini, tatile giderken kafalarının rahat olması adına uyarıyor. 

Sigortam.net, yolculuk planları yapanlar için kasko poliçeleri konusunda önemli bilgiler de veriyor ve araç sahiplerinin kasko yaptırmaları ya da mevcut poliçelerinin yenileme tarihleri geldiyse bunu kontrol etmeleri konusuna dikkat çekiyor.

Kasko ile yolculuğunuz keyifle geçsin

Kaza durumlarında araçta ortaya çıkan hasarı poliçe limitleri kapsamında karşılayan kasko, bir başka araçla çarpışılması, üçüncü kişilerin veya doğal afetlerin araca zarar vermesi, aracın ve parçalarının çalınması, aracın yanması gibi durumları kapsıyor. 

Standart kasko poliçelerinin yanı sıra ek teminatlar ile araçta meydana gelebilecek kırılmalar, lastik zararları ve buna benzer farklı sorunlara karşı da önlem alınabiliyor. Bu ek teminatlar, yolculuğun her anında güvende olunmasını sağlarken araçta oluşabilecek beklenmedik sorunlar karşısında seyahatin kesintiye uğramadan devam etmesine de yardımcı oluyor.

Güvenli yolculuk için hem trafik sigortası hem kasko yaptırılmalı

Sigortam.net olarak toplumda sigorta bilincini yükseltmek için çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Sigortam.net CEO'su Ataman Kalkan, trafik sigortası ve kasko ayrımının dikkatlice yapılması gerektiğinin altını bir kez daha çiziyor: “Zorunlu bir sigorta olan trafik sigortası yalnızca karşı tarafın hasarlarını karşılarken, isteğe bağlı yaptırılan kasko, hem kendi aracınızı hem de karşı tarafın hasarlarını poliçe limitleri kapsamında güvence altına alıyor. Bu nedenle, özellikle tatil dönemlerinde ve uzun yolculuklarda araç sahiplerinin kasko yaptırmaları ve mevcut poliçelerini kontrol ederek gerektiği takdirde yenilemeleri son derece önemli. Kasko güvencesiyle, herhangi bir olumsuz durumla karşılaşıldığında hem maddi hem de manevi açıdan güvende olmak ve tatili de daha huzurla geçirmek mümkün.”