Kızılay’ın kurbanlıkları hazır - Eskişehir eskisehirhaberler.com.tr Haber

Kızılay’ın kurbanlıkları hazır

Kızılay’ın kurbanlıkları hazır

KURBAN BEREKETİNİ YIL BOYU YAŞATMAK İÇİN VEKALETLER KIZILAY’A 

KIZILAY'IN KURBANLIKLARI HAZIR

Türk Kızılay, Kurban Bayramı'nın manevi zenginliğini ve bereketini, vekâletle kurban kesim kampanyası aracılığıyla sofralara taşıyor. Kurbanlık seçimlerini yaparak hazırlıklarını tamamlayan Kızılay, hayırseverlerin yoğun ilgi gösterdiği kampanyaya vekalet almaya da devam ediyor. Deprem bölgesi ve Gazze’deki ihtiyaç sahipleriyle birlikte milyonlara yardım elini uzatmayı planlayan Kızılay’ın vekâlet bedelleri, yurt içinde 11.750 TL, Gazze’deki mağdurlar için 11.750 TL, yurt dışı için de 4.300 TL. Kızılay, Gazze’de kısıtlı imkanlar yaşandığı için alınan kurban vekaletlerinin kesimlerini Türkiye’de yaparak konserve haline getirecek ve bölgeye ulaştıracak.

Türkiye ve 20 ülkedeki ihtiyaç sahipleri için toplam 128 bin hisselik vekaletle kurban kesmeyi hedefleyen Kızılay, Gazze’deki çatışma mağdurlarına yönelik de ayrı planlama yaptı. Et ve Süt Kurumu başta olmak üzere Türkiye’nin en büyük tedarikçilerininbirliğiyle kesilip konserve yapılacak kurbanlardan elde edilecek kavurma konserveleri “iyilik gemileri” vasıtasıyla Gazze’ye de gönderilecek. Kızılay’ın bir başka önceliği de Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği afetzedeler olacak. 

Neden Kavurma Konservesi Hazırlanıyor?

Türkiye’de Bingöl, Denizli, Sivas, Konya ile Yozgat olmak üzere 5 şehir ve 7 kombinada kurban kesimlerini gerçekleştirecek olan Kızılay örnek alınan modeli sayesinde hazırladığı kavurma konserveleriyle sadece bayram günlerinde değil yıl boyunca kurban bereketini yaşatıyor. Uzun ömürlü hazırlanan kavurma konserveleri gıda güvenliğini de sağlıyor. Yardımların geçişiyle ilgili aksamalar yaşanan Gazze’de ise bu tür sorunların yaşanmaya devam edeceğini öngören Kızılay, bölgede kesim, kurbanlık tedariki, soğuk depolama noktasında uygun koşullar olmaması ve sadece bayramda değil yıl boyunca et ihtiyacının karşılanması için Gazze’ye kavurma konservesi çözümünü ortaya koydu. Türkiye’de kesilecek kurbanlıkların paylarından hazırlanacak yaklaşık 400 bin kavurma konservesi İyilik Gemileriyle bölgeye ulaştırılacak. Türkiye’de de kavurma konservelerinin ağırlıklı bölümü deprem bölgesindeki ailelere dağıtılacak ve ülke genelindeki Kızılay aşevlerinde de sıcak yemek yapılacak. 

 

Kurbanını Kızılay’la Kolayca İhtiyaç Sahiplerine Ulaştır

 

Kızılay’a vereceği kurban vekâletleriyle birlikte daha güçlü olduğumuzu göstermek ve gerçek ihtiyaç sahibine ulaşmanın huzurunu yaşamak isteyen hayırseverler vekâletlerini, bankalarda bulunan Kızılay bağış hesapları, internet bankacılığı, www.kizilay.org.tr, mobil uygulama, fast/eft/havale ile hesap numaralarına, 168 Kızılay ücretsiz danışma ve bağış hattı ile ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden verebiliyorlar.