Engellilerin toplumsal yaşama katılmaları çok önemli - Eskişehir eskisehirhaberler.com.tr Haber

Engellilerin toplumsal yaşama katılmaları çok önemli

Engellilerin toplumsal yaşama katılmaları çok önemli

AK Parti Eskişehir İl Teşkilatı’nda Sosyal Politikalar Başkanı olarak göreve başlayan Abdülkadir Sönmez, engellileri desteklemeye devam ediyor. Pazartesi 150 engelli birey ile kahvaltıda buluşan Sönmez son olarak engelliler haftası kapsamında bir dizi ziyarette bulundu. Ziyaretlere Ak Parti Engelliler Komisyon Başkanı Soner Çoban da eşlik etti. Yılın engelli annesi Zehra Özer’i Anlamlı bir plaket ile kutlayan Sönmez anneler gününe özel çiçek takdim etti. Daha sonra Mert Örer’i ziyaret eden Sönmez yaptığı açıklamada, “Engelliler Haftası, toplumda engelli bireylerin karşılaştığı zorluklara dikkat çekmek ve onların haklarına, ihtiyaçlarına ve yeteneklerine odaklanmak için önemli bir fırsattır. Bu hafta boyunca, engelli bireylerin toplumsal yaşama katılımını artırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenir.

Millî Eğitim Bakanlığı’nın belirttiği üzere, her bireyin eğitim sürecine dahil edilmesi ve engellenmeden gelişimlerinin desteklenmesi toplumun sürekli gelişimi için kritik öneme sahiptir4. Engelliler Haftası, engelli bireylerin yaşamın her alanına katılmasını ve her türlü imkândan en üst düzeyde yararlanmalarını sağlamak için toplumun her kesiminde özel eğitim konusunda bilgi ve farkındalığın artırılmasına katkıda bulunur.

Bu özel hafta, aynı zamanda engelli bireylerin ve ailelerinin karşılaştığı zorluklara empati ile yaklaşmanın ve onlara destek olmanın önemini hatırlatır. Engelli bireylerin toplumda hoşgörü ile karşılanan, sevilen ve üreten insanlar olarak var olabilmeleri için gerekli desteğin sağlanması bu haftanın temel amaçlarındandır.

Engelliler Haftası, her bireyin engelli adayı olduğu gerçeğini ve engelli bireylere yönelik olumlu tutum ve davranışların sergilenmesinin önemini vurgular. Bu hafta, engellilik konusunda toplumsal bilinci artırmak ve engelli bireylerin toplum içindeki yerini güçlendirmek için bir araya gelmemiz gereken bir zaman olarak değerlendirilmelidir.”dedi.