Emekliler için yürüdüler, yürüyüşe EBB başkanıda katıldı - Eskişehir eskisehirhaberler.com.tr Haber

Emekliler için yürüdüler, yürüyüşe EBB başkanıda katıldı

Emekliler için yürüdüler, yürüyüşe EBB başkanıda katıldı

26 Mayıs Pazar günü Ankara’da gerçekleşecek olan “Büyük Emekli Mitingi” öncesinde emekliler Eskişehir’de taleplerini bir kez daha yinelemek için yürüdü. Yürüyüşün ardından konuşan Tüm Emeklilerin Sendikası MYK üyesi Mukaddes Tunca, “Bugün emek ve emekliler mücadelesinde yeni bir tarih yazılıyor. Bugün bize dayatılan öğretilmiş çaresizliğe hayır deme günüdür. Yıllardır taleplerimizi iktidara duyurmak için birçok girişimlerimiz oldu. Emekliler artık susmuyor, susmayacaktır. Atacağınız adıma göre adım atacağız. Taleplerimiz karşılanmazsa hiç kuşku yoktur ki önümüzde ki günler sıcak geçecektir” dedi.

Yürüyüşe katılan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ise sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

Ömrünü bu ülkenin kalkınmasına adamış, kendisinden, ailesinden, sosyal yaşamından feragat etmiş, ekmeği uğruna en güzel yıllarını alın teri dökerek geçirmiş emeklilerimizin sesine ses olmak için alanlardayız, bir aradayız.

Açlık sınırının 24 bin lirayı aştığı ülkemizde emeklileri 10 bin liraya muhtaç edenlere emeklilerimiz 31 Mart seçimlerinde sarı kart göstererek tepki vermişti. Bu uyarıyı anlamayan iktidara bugün Eskişehir’den ‘Açlığa ve Sefalete Hayır’ diye haykırdık.

Yarın da on binlerce emekli, insan onuruna yakışır, hak ettikleri maaşları talep etmek için Ankara’da Tandoğan Meydanı’nda olacak.

Emeklimizin yanında olmaya, onlar refaha erene kadar çalışmaya devam edeceğiz.