TBB Meclisinde Eskişehir’i Temsil Edecek Üyeler Belirlendi - Eskişehir eskisehirhaberler.com.tr Haber

TBB Meclisinde Eskişehir’i Temsil Edecek Üyeler Belirlendi

TBB Meclisinde Eskişehir’i Temsil Edecek Üyeler Belirlendi

Yeni dönemde Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi’nde Eskişehir’i temsil edecek üyelerin belirlendiği seçim, Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı'nda (Opera) gerçekleştirildi.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası yeni dönemde Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi’nde Eskişehir’i temsil edecek üyeler, Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı'nda (Opera) gerçekleştirilen seçim ile belirlendi.

TBB Meclisinde Eskişehir’i temsil edecek üye tam sayısı ve aynı zamanda Eskişehir’in milletvekili sayısı olan 6 baz alınarak, Büyükşehir Belediye Başkanı ile Büyükşehir Belediyesine bağlı 14 ilçe içerisinde nüfusu 100 bin ve üzerinde olan 2 İlçe Belediye Başkanı TBB'nin doğal üyesi olması dolayısıyla adaylıktan muaf tutuldular.

TBB Meclis Üyelerinin belirlendiği, kırmızı ve beyaz listenin yarıştığı seçimlerin Divan Başkanlığını Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce yaparken, divan kâtipleri Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt oldu.

Divan Başkanı Ayşe Ünlüce, “Bugün seçim için buradayız. Türkiye Belediyeler Birliği’nden gelen yazıyı bizler de ilçe belediye başkanlarımıza gönderdik. Meclis üyelerimizin de katılımıyla seçimi yapıyoruz. Şehrimiz için hayırlı olsun.” dedi.

Konuşma sonrası yapılan oylama ile seçimin blok liste halinde yapılmasına karar verildi.  Ayrıca tasnif heyetinde görev almak üzere beş CHP grubundan,  beş kişi de AK Parti grubundan isimler belirlendi.  Ardından seçime geçildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ile Ataç ve Kurt ile birlikte başkanlar ve meclis üyeleri oylarını kullandılar.

Oy kullanımının tamamlanmasının ardından sonuçlar açıklandı. Buna göre; 187 oy kullanılan seçimde 2 oy geçersiz sayıldı. Kırmızı liste 97 oy alırken beyaz liste 88 oyda kaldı.

Böylece Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi’nde Eskişehir’i temsil edecek yeni üyelerin isimleri şu şekilde oluştu:

TBB MECLİS ÜYESİ KIRMIZI LİSTE ASİL ÜYELER

1-Habil Dökmeci (Sivrihisar Belediye Başkanı)

2-Zehra Konakcı (Çifteler Belediye Başkanı)

3-Uğur Tepe (Seyitgazi Belediye Başkanı)

4-Gürbüz Güller (Alpu Belediye Başkanı)

5. İshak Gündoğan (Mahmudiye Belediye Başkanı)

6-Nurcan Alkan (Meclis Üyesi)

TBB MECLİS ÜYESİ KIRMIZI LİSTE YEDEK ÜYELER

1-Hakan Karabacak (Beylikova Belediye Başkanı)

2-Haydar Çorum (Mihalıççık Belediye Başkanı)

3-İnci Şentuna (Meclis Üyesi)