Yıllar sonra öğrencilere abonman müjdesi! - Eskişehir eskisehirhaberler.com.tr Haber

Yıllar sonra öğrencilere abonman müjdesi!

Yıllar sonra öğrencilere abonman müjdesi!

Geçtiğimiz yerel seçimler sırasında öğrencilere müjde diyerek Cumhur İttifakı Belediye Başkanı Adayı Nebi Hatipoğlu'nun duyurduğu abonman bilet uygulaması yeni başkan Ayşe Ünlüce tarafından hayata geçirildi. Nebi Hatipoğlu 50 lira abonman ücreti diye duruymuştu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ise abonman ücretini  250 lira olarak belirledi. 

Büyükerşen'in 25 yıldır uygulamadı abonman sistemi nihayet hayata geçiriyor

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, toplu taşımada kentteki tüm öğrencileri kapsayan abonman kart uygulamasının (Bas Geç), 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile birlikte başlayacağı müjdesini verdi.

Eskişehir’in toplu taşımadaki uygulamalarına bir yenisi daha eklendi. Daha önce tramvay ve otobüslerde gece seferlerinin başlatılmasının ardından öğrencilere bekledikleri müjdeyi Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce verdi.

Buna göre 19 Mayıs 2024 Pazar günü kutlanacak olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile birlikte Eskişehir’de öğrenciler, aylık 250 TL karşılığında otobüs ve tramvayları 1 ay boyunca sınırsız olarak kullanabilecekler.

“Bas Geç” adlı abonman uygulamasından öğrenci Eskart'ı olan herkes faydalanabilecek. ESOGÜ ve ESTÜ öğrencileri ise toplu taşımada kullandıkları mevcut öğrenci kartlarına daha önce yapılan protokol gereği abonman yüklemesi yapabilecekler. Abonman kart kişiye özel olduğundan turnikelerde ikinci basımlarda öğrenci kartındaki bakiyeden ücret düşecek. Ücret olmadığı takdirde ise ikinci geçiş engellenecek. Eskişehir’de eğitim gören ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite olmak üzere 120 binden fazla öğrenci abonman kart uygulamasından yararlanabilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, seçim sürecindeki vaatlerinden birinin de öğrenci abonman kart konusu olduğunu belirterek, “Söz verdiğim abonman kart 'Bas Geç' uygulamamızı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızda başlatıyoruz. Hayırlı olsun. Öğrenci kenti, güzel şehrimizdeki tüm öğrencilerimize eğitim hayatlarında başarılar diliyor, tüm gençlerimizin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. ” dedi.

Öğrenciler için abonman uygulamasını ilk kez gündeme gelen Hatipoğlu ise gelişmeyi olumlu bulduğunu ancak ücretin tekrar değerlendirmesi gerektiğini vurguladığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Eskişehir'de büyük eksiklikler olan ve yerel seçim kampanyamızda yüksek sesle dile getirdiğimiz iki vaad; gece 24.00'dan sonra toplu taşıma (Baykuş Seferleri) ve öğrencilerimiz için ulaşımda abonman kart uygulaması hayata geçirildi.

Öncelikle Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ni kutluyorum. Kentimiz için önemli 2 eksik giderilmiş oldu.

Bir tek abonmanda 250 TL mevcut durumdan daha avantajlı olmasına rağmen yine de çok. Bu kent öğrencilere çok şey borçlu. Ayşe Hanım'dan rica etmiş olalım; bu rakam bir kez daha gözden geçirilebilir.

Şunu da eklemeden geçemeyeceğim; seçim yarışında kentin eksiklerinin dile getirilmesinin ve vatandaşa yönelik vaadler sunulmasının önemi umarım kavranmıştır.