Kat karşılığı dönüyüm mütehaitlere anlatıldı - Eskişehir eskisehirhaberler.com.tr Haber

Kat karşılığı dönüyüm mütehaitlere anlatıldı

Kat karşılığı dönüyüm mütehaitlere anlatıldı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Gündoğdu-1 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etabı ve Gündoğdu-2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi B Etabı Kat Karşılığı Yapım İşi İhalelerinin inşaat firmalarına yönelik lansman toplantısı yapıldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Gündoğdu Mahallesi’ndeki büyük dönüşümü başlatıyor. Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen lansmanda yapılacak proje ve ihalelerle ilgili inşaat sektörü firmaları bilgilendirildi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Bükülmez’in başkanlığında yapılan toplantıda, inşaat şirketi sahiplerinin merak ettiği sorular cevaplandı. Proje hayata geçince Gündoğdu Mahallesi’nin çehresinin değişeceğini söyleyen Bükülmez, “Biz burada sadece binalar yapılsın ve kent dönüşüm sağlansın istemiyoruz. Gündoğdu Mahallesi örnek bir mahallemiz olsun, çehresi tamamen değişsin istiyoruz. Yapılacak olan sosyal donatılar, parklar ve Porsuk Projesi’nin devamı niteliğinde olması nedeniyle burayı baştan yaratmak istiyoruz.  Proje kapsamında etap etap ilerleyeceğiz. Bu bir başlangıç, bu projeler sonrası Gündoğdu mahallemizin tamamında büyük bir değişimi hedefliyoruz. Şehrimizdeki katılımcı firmalarımızla birlikte hareket ederek, güçlerimizi birleştirerek çok önemli bir işe imza atacağız.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Korhan Koyuncu da, “Kentsel dönüşüm denilince sadece bina yıkıp, bina yapmak gibi geliyor ama biz Büyükşehir Belediyesi olarak buranın cazibe merkezi haline gelmesini istiyoruz. Burada yapılan inşaatlarla birlikte çevre yolunu rahatlatacak olan köprü projemizi, tramvay hatlarının Gündoğdu mahallesine kadar uzatılmasını hedefliyoruz. Dairelerin yanı sırayerleri ile birlikte burası canlanacak. Belediye olarak biz Gündoğdu projeleri ile bu mahallenin tamamının bir cazibe merkezi haline gelmesinin önünü açmayı hedefliyor ve özel sektörün de yatırımcı olarak bu hedefin gerçekleşmesinde öncü olmasını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Uzlaşma görüşmeleri başta olmak üzere tümve işlemler tamamlanarak uygulama aşamasına gelinen Gündoğdu-2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi B Etabının kat karşılığı yapım ihalesi 5 Haziran 2024, Gündoğdu-1 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etabının kat karşılığı yapım işi ihalesi ise 12 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.