Eskişehir Valiliği uyardı - Eskişehir eskisehirhaberler.com.tr Haber

Eskişehir Valiliği uyardı

Eskişehir Valiliği uyardı

Eskişehir Valiliği, Eskişehir ve çevresinde beklenen hava durumu koşullarıyla ilgili bir uyarı yayınladı. Gelen uyarıya göre 10 Mayıs Cuma gününden 12 Mayıs Pazar gününe kadar fırtına ve toz ulaşımı etkili olacak.

Eskişehir Valiliği, Eskişehir’de beklenen hava durumu koşullarıyla ilgili bir uyarı yayınladı. Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri için fırtına ve toz taşınması bekleniyor.

Toz taşınımının genellikle hafif, ara sıra orta şiddette olması öngörüldüğünden, hava kalitesindeki azalma, görüş mesafesinin düşmesi, yağışlarla birlikte çamur yağmurlarının oluşması ve sağlık sorunları gibi çeşitli olumsuz etkilere karşı vatandaşların ve ilgili yetkililerin dikkatli ve proaktif tedbirler alması gerekmektedir.

Çöl tozunun astım hastaları üzerindeki etkileri, solunum yolu hastalıkları olan bireyler için ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Çöl tozu, ince partiküller içerir ve bu partiküller, astım hastalarının solunum yollarına kolayca nüfuz edebilir. Bu durum, astım semptomlarını tetikleyebilir ve solunum güçlüğü, öksürük, hışıltılı solunum ve astım atakları gibi reaksiyonlara sebep olabilir.

Güncel Haberler