Otoparklar Kentaş’a verildi.. Artık meclis denetleyemeyecek - Eskişehir eskisehirhaberler.com.tr Haber

Otoparklar Kentaş’a verildi.. Artık meclis denetleyemeyecek

Otoparklar Kentaş’a verildi.. Artık meclis denetleyemeyecek

Eskişehir kamuoyu bayram sonrasında icraatlere hızla başlayacağz diyen Ayşe Ünlüce'nin 70 tane projesinden hangisi başlayacak derken meclisteki ilk icraat otoparkların şirkete aktarılması oldu.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleşti. 12 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda Sazova Bilim Sanat Kültür Parkı ile Kentpark içerisinde bulunan açık otoparklarının işletmeleri Ak Parti grubunun hayır oyu vermesine rağmen CHP grubunun oy çoğunluğu ile Kenttaş'a devredildi.

Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait Tepebaşı ilçesi, Şeker Mahallesi, Sivrihisar-2 Caddesi, No:14 adresindeki Kentpark ve Sazova Mahallesi, Ulusal Egemenlik Bulvarı, No:209 adresindeki Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı içerisinde bulunan açık otoparkların işletme hakkının Belediye şirketlerinden Eskişehir Kent İçi Toplu Taşıma Nakliye Makine İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.ye (KENTAŞ) verilmesi ile ilgili komisyon raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

Meclis Denetiminden Çıktı

AK Parti Meclis Üyesi Zeynep Güneş Akgün ret oyu vermelerinin nedeni  “Eşitliğin ve rekabetin sağlanmaması ciddi bir sıkıntı. Bu işi yapan özel şirketler var. Bir diğer sebep, emsal kira bedeli uygulanmıyor. Belediyeyle rekabet zor bir iş, biz bu alanların ihaleyle verilmesi taraftarıyız. Meclis denetimine tabi olmaması da herkesin ret vermesini gerektiren bir karardır” dedi.

Daha çok kar edeceğiz

CHP’li Meclis Üyesi Nihat Çuhadar ise, “Günümüzde otoparklar ciddi bir sıkıntıdır. Bu otoparklar büyük denetim isteyen alanlar ve ihaleyle çıkarıldığımızda sorunlar büyüyebiliyor. Bu alanların denetimi daha kolay olması açısından belediyemiz şirketlerine verilmekte ve belediyemize daha karlılık getirdiğini düşünmekteyiz. Belediyemiz şirketleri her zaman denetime açıktır” ifadelerini kullandı.

 

 

Güncel Haberler