Eskişehir’de fare istilası! her yerden fırlamaya başladılar! - Eskişehir eskisehirhaberler.com.tr Haber

Eskişehir’de fare istilası! her yerden fırlamaya başladılar!

Eskişehir’de fare istilası! her yerden fırlamaya başladılar!

Eskişehir’de turistlerin uğrak noktalarından birisi olan Porsuk Çayı'nda bir anda her yerden fırlamaya başladılar. Sayıları her geçen gün artan istilacı tür korku ve endişe yaratmaya devam ederken vatandaşlar ise kalıcı bir çözüm bekliyor.

Eskişehir'de ekolojik dengenin bozulduğu Hamamyolun'da görülmeye başlayan fareler porsukda da görüleye başladı.

Eskişehir’de turistlerin uğrak noktalarından olan Porsuk Çayı'nda bir anda her yerden tek tek fırlamaya başlayan fareler korku ve endişe neden oluyor. Sayıları her geçen gün hızla artan fareler Porsuk Çayı çevresinde sık sık görülmeye başladı. Vatandaşlar kalıcı bir çözüm bekliyor.

HER BOŞLUKTAN FIRLIYORLAR

Kentin simgelerinden olan Porsuk Çayı’nın kenarlarındaki taşlarda ve boşluk alanlarda yaşayan farelerin sayısı her geçen gün artarken, Eskişehir'in başka bölgelerinde de fare görülme sıklığı artıyor.

HALK TEPKİLİ

 Yakın zamanda Hamamyolu Köprüsü üzerinde görülen fareler vatandaşların cep telefonu kameraları ile kayıt altına alındı. Sosyal medyada çok defa paylaşılan görüntüler halkın tepkisine neden oldu. 

PORSUK ÇAYI'NDA ÇALIŞMA BEKLENİYOR

Bir süredir Porsuk Çayı için çalışma yapılmasını bekleyen Eskişehirliler, bir kez daha yetkililere seslenerek konuyla ilgili çalışma yapılmasını istedi.

Akdeniz Gerçek'in haberine göre; 

Turistlerin sıkça ziyaret ettiği Porsuk Çayı'nın kenarlarındaki taşlarda ve boş alanlarda yaşayan fareler, özellikle İki Eylül Caddesi ile Cengiz Topel Caddesi'nin kesişim noktasında ve Adalar Bulvarı üzerinde yoğunlaşıyor. Fareler, oluşturdukları kötü görüntü ile hem vatandaşları  hem de turistlere rahatsızlık veriyor.

Hamamyolu'nu fareler bastı... Odunpazarı fareli köye döndü!

Hamamyolu'nda yine fareler cirit atmaya başladı, Hamamyolu ve çevresindeki fare artışı endişe veriyor... Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un yıllardır bu konudaki ilgisizliği tepki topluyor.

skişehir kent merkezindeki fare sorunu da gidere büyüyor. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un Hamamyolu'nda çok sayıda ağacı kesip, beton döktüğü projede, yere kaplanan plastik malzemelerin altında farelerin çoğalmaya başladığı daha önce de gündeme gelmiş ve vatandaşların tepkilerine neden olmuştu. 

Hamamyolu ve Porsuk çevresinde vatandaşlar giderek daha fazla fare ile karşılaşmaya başladıklarını belirterek Odunpazarı Belediyesi'nin soruna karşı ilgisizliğinden yakınıyor. 

Hamamyolu Caddesi'nde sayıları artan fareleri cep telefonları ile kaydeden vatandaşlar, çocuk oyun alanları yanında gördükleri farelerden korktuklarını, farelerin insan sağlığı için de tehlike oluşturdunu ifade ediyor. 

Sosyal medyada çok defa paylaşılan görüntüler vatandaşların tepkisine neden oldu. 

Odunpazarı'nda çöp toplama sorunu giderek büyürken, kent merkezindeki fare sayısındaki artışında bununla ilgili olabileceği, kent merkezinde görülen fareler konusunda harekete geçilmesi gerektiği yoksa önünün alınamayabileceği belirtiliyor. 


Güncel Haberler