Eskiehirdeki araç sayısı artmaya devam ediyor - Eskişehir eskisehirhaberler.com.tr Haber

Eskiehirdeki araç sayısı artmaya devam ediyor

Eskiehirdeki araç sayısı artmaya devam ediyor

Eskişehir'de araç sayısı artmaya devam ediyor. Artışı dikkate almayan 2 kurum bu konuyu görmezden gelmeye devam ediyor. Birinci kurum şehrin trafik ve otopark konusunda hizmet vermesi gereken Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, diğeri ise araçları muayene eden tekel konumundaki TÜVTÜRK..

Tüvtürk'ün hizmet vermeye başladığı günden bu yana Eskişehir'deki araç sayısı 2 katını aştı. Ancak Tüvtürk hala aynı kapasite ile hizmet sunmaya devam ediyor. Artan araç sayısına uyum sağlamak için kapasitesini artırmak yerine araç başına muayene süresini kısaltarak yoğunluğa yanıt vermeye çalışıyor. Sürücülerin muayene sırasında yaşadığı sorunları görmezden gelmeye devam eden Tüvtürk gibi artan araç sayısını görmezden gelen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi de yaşanan trafik kaosunu ve ototpark sorununu çözmek adına ciddi adımlar yıllardır atamadı.

Eskişehir'deki araç sayısı 343 bini geçti

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Eskişehir’de trafiğe kayıtlı araç sayısı artarak 343 bin 111 oldu. Şubat ayı sonu itibari ile trafiğe kayıtlı toplam araç sayısı bir önceki aya göre bin 955 adet artarak, 343 bin 111’e ulaştı.

Eskişehir’deki taşıtların

  • 194 bin 598 adeti otomobil, 
  • 53 bin 121 adeti kamyonet, 
  • 48 bin 410’u motosiklet, 
  • 27 bin 558 adeti traktör, 
  • 11 bin 414 adeti kamyon, 
  • 4 bin 231 adeti minibüs, 
  • 2 bin 697 adeti otobüs, 
  • bin 82 adeti ise özel amaçlı taşıtlar oluşturuyor. 

Araç sayısındaki artış devam ederken hala Eskişehir'de güncel master trafik planı yok. Araç artış hazını dikkate alarak hazırlanan strateji yok. 

Türkiye genelinde trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı Şubat ayı sonu itibarıyla 29 milyon 142 bin 942 oldu

Şubat ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı taşıtların %52,9'unu otomobil, %17,9'unu motosiklet, %15,6'sını kamyonet, %7,5'ini traktör, %3,3'ünü kamyon, %1,8'ini minibüs, %0,7'sini otobüs ve %0,3'ünü özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Güncel Haberler