Özhaseki ‘TOKİ’ üzerinden provakasyon yapanlara cevap verdi - Eskişehir eskisehirhaberler.com.tr Haber

Özhaseki ‘TOKİ’ üzerinden provakasyon yapanlara cevap verdi

Özhaseki ‘TOKİ’ üzerinden provakasyon yapanlara cevap verdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ‘TOKİ mağdurları’ adı altında platform kurarak ödeme şartlarıyla ilgili eleştirilerde bulunanlara cevap verdi. Bu grupların muhalefetin tahrikleriyle hareket ettiklerini belirten Bakan Özhaseki, “Bunların da çok zorlama, muhalefetin tahrikleriyle kendi yandaşlarını ortaya dökerek seçim öncesinde mide bulandırmak, ortalığı biraz da toz dumana karıştırmak için yaptıkları bir numara olduğunu biz çok iyi görüyoruz.” dedi.  

TOKİ’nin, vatandaşları 2 bin 300 lirayla 4 bin lira arasında taksitlerle ev sahibi yaptığını belirten Bakan Özhaseki, “Daha düşük fiyatlarla, daha uzun vadelerle, kiranın bile yarısı gibi fiyatla inşallah ev sahibi yapmaya gayret edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Eskişehir programı kapsamında AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ‘TOKİ mağdurları’ adı altında platform kurarak, muhalefetin tahriklerine gelen bazı gruplara cevap verdi. Bu grupların seçim öncesi ortaya çıktığını belirten Bakan Özhaseki, “Bunların da çok zorlama, muhalefetin tahrikleriyle kendi yandaşlarını ortaya dökerek seçim öncesinde mide bulandırmak, ortalığı biraz da toz dumana karıştırmak için yaptıkları bir numara olduğunu çok iyi görüyoruz. Kimleri nasıl çağırdıklarını, insanlara neler teklif ettiklerini, neler söylediklerini çok iyi biliyoruz.” diye konuştu.

“HANGİ ÜLKEDE ASGARİ ÜCRETİN 4’TE BİRİNE EV SAHİBİ OLUNABİLİYOR?”

Vatandaşları asgari ücretin 4’te biri oranında taksitle ev sahibi yapan TOKİ’nin, inşaatını devam ettirdiği 175 bin civarın konut olduğunu belirten Bakan Özhaseki, şunları söyledi:

“Vatandaşlarımızın 165 bini ev sahibi olurken, 2 bin 300 lirayla 4 bin lira arasında taksit ödeyerek ev sahibi oluyorlar. Türkiye'deki asgari ücretin yarısı gibi, bazen 4'te biri gibi, bazen 4'te üçü gibi bir rakamla çok şükür binlerce insan ev sahibi olabiliyor. Herkes elini vicdanına koysun. Dünyanın neresinde asgari ücretin dörtte biriyle, beşte biriyle ev sahibi olunan bir ülke var? Geriye kalan 10-12 bin dilim de ise son dönemde başlayan, biraz metrekareleri büyük olan 8 bin liraya kadar olan bir bölüm var. Bir de 12 bin liraya kadar olan bölüm var. Yani 10-12 bin tane konutun taksitleri bir grubun 8 bin liraya kadar, biraz daha büyük metrajlı olanlar da 12 bin liraya kadar. Bunlar da en son dönemde başlayanlar ve yapılanlar. Biz bunları devam ettireceğiz. Daha çok yapacağız, daha çok vereceğiz. Daha düşük fiyatlarla, daha uzun vadelerle, kiranın bile yarısı gibi fiyatla inşallah ev sahibi yapmaya gayret edeceğiz. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın.”

Güncel Haberler