Sivrihisar’a Hayran kaldılar - Eskişehir eskisehirhaberler.com.tr Haber

Sivrihisar’a Hayran kaldılar

Sivrihisar’a Hayran kaldılar

Cumhur İttifakı Ak Parti Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Hamid Yüzügüllü Tepebaşı bölgesinde bulunan kadınlara Sivrihisar Kültür Gezisi hediye etti. Tepebaşı’nın kadınlarını Sivrihisar’da bizzat ağırlayan Başkan Yüzügüllü Sivrihisarlı kadınlarla imza attıkları başarılı çalışmaları Tepebaşı Bölgesindeki kadınlara aktararak, Tepebaşı’nda kadınlarla birlikte birçok proje gerçekleştireceklerini söyledi.

Cumhur İttifakı Ak Parti Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Hamid Yüzügüllü “10 yıllık Sivrihisar Belediye Başkanlık sürecim boyunca Sivrihisarlı kadınlarımızı evlerinden çıkartarak meslek sahibi olmaları, ekonomik özgürlüklerine elde etmeleri ve sosyal kültürel anlamda yaptığımız çalışmalarla çok sayıda girişimci, üreten ve güçlü kadınımızı sahaya çıkarttık. Kurduğumuz Sanat atölyelerinde Sivrihisarlı kadınlarımız sanat sahibi oldular.

Şuan 5 Kültür Bakanlığı devlet sanatçısı, 35 ise işletmeci kadınımız var. Şimdi sırada ise Tepebaşı var. Sivrihisar’da yaptığımız çalışmaların daha fazlasını Tepebaşı bölgesinde gerçekleştirerek Güçlü Kadınlarımız ile birlikte Güçlü bir Tepebaşı yaratacağız” dedi.

Sivrihisar’a akın eden Tepebaşı Bölgesindeki Kadınlar, Sivrihisar Belediyesi Sanat Atölyelerini, Türkiye’nin ilk ve tek Uygulamalı Kilim Müzesini, Unesco Dünya Mirası Ulu Camii’yi, Alemşah Kümbeti’ni, Arastalar Çarşısı’nı, Sivrihisar Kültür Evi’ni, Saat Kulesi ve Seyir Terası ile birlikte Türkiye’nin ilk ve tek Açık Hava Heykel Müzesi’ni gezme fırsatı buldular. Tepebaşı’ndan gelen kadınlar Sivrihisar’ın kent estetiğine, tarih ve kültürüne adeta hayran kaldılar.

Güncel Haberler