EBB, Bisiklet Çalıştayları gibi Depreme Dirençli Şehiri de böyle çözecek - Eskişehir eskisehirhaberler.com.tr Haber

EBB, Bisiklet Çalıştayları gibi Depreme Dirençli Şehiri de böyle çözecek

EBB, Bisiklet Çalıştayları gibi Depreme Dirençli Şehiri de böyle çözecek

Eskişehir'de icraatten çok söz üretmekle mahir Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, yıllardır bisiklet çalıştayları düzenler ancak bir türlü somut adımlar atmaz. 2. derece deprem risk bölgesinde bulunan ve içinden fay hattı geçen Eskişehir'de 1999 depreminden hemen sonra göreve gelmelerine karşın 25 yılda şuana kadar sadece 24 dairelik icraat gerçekleştirebilen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Deprem Haftası nedeniyle "Depreme Dirençli Eskişehir için afet farkındalığı" çalışmasına imza attı.

Eskişehir bina stoğunun önemli bir bölümünün deprem karşısındaki durumu büyük risk taşırken ve acilen bu konularda hızlı somut adımlar atılması beklenirken hala bisiklet çalıştayları gibi göz boyamalık icraatlerden öteye geçilmesi gerektiğini anlamak için daha ne kadar beklenmesi gerekiyor.. 

DEPREME DİRENÇLİ ESKİŞEHİR  İÇİN AFET FARKINDALIĞI

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı ve Çocuk Hakları Birimibirliğiyle düzenlenen “1-7 Mart Deprem Haftası” etkinlikleri başladı.

Deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere yönelik hazırlıklı olunması amacıyla 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında dördüncü sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen “Deprem Farkındalık Atölyesi” ile günlük yaşamda hayat kurtaracak bilgiler aktarıldı.

Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı ve Çocuk Hakları Birimibirliğiyle gerçekleşen atölyede Afet İşleri Dairesi Başkanlığı eğitmen personeli tarafından deprem oluşumu, ülkemiz Türkiye’nin deprem tehlike haritası ve deprem öncesi, sırası, sonrasında alınması gereken bireysel önlemler hakkında bilgilendirme yapıldı.

Öğrenciler grup çalışması ile deprem çantası etkinliği oyunu ile çanta içinde bulunması gereken malzemeleri eğlenerek öğrendi. Atölye sonunda her evde bir acil durum çantası bulunmasına önem veren Afet İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından öğrencilere acil durum çantası hediye olarak verildi. Öğrenci velileri de, depreme yönelik farkındalığın arttırılması amacıyla gerçekleştirilen etkinlik için Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Afet İşleri Dairesi Başkanlığı yetkililerine teşekkür ettiler.

Güncel Haberler