Beylikova’yı eğitim merkezi yapan Özkan Alp Emek’teki lise için devrede - Eskişehir eskisehirhaberler.com.tr Haber

Beylikova’yı eğitim merkezi yapan Özkan Alp Emek’teki lise için devrede

Beylikova’yı eğitim merkezi yapan Özkan Alp Emek’teki lise için devrede

Eskişehir’de yerel yönetimlerin yatırımlarla ilgili yaptığı engellemelerden okullarda öğrencilerde nasibini alıyor.  Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin yıllarca yapımını geciktirdiği 1500 öğrenci kapasiteli yurt inşaatı gibi, Odunpazarı Belediyesi de Yunus Emre Meslek Teknik Anadolu Lisesi'nin eski binasının yıkım işini 5 yıl geciktirdi.,

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’de Eskişehir ziyaretinde bu konulara dikkat çekerek “81 il içinde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi zorlaştırıyor” diyerek Eskişehir’de yerel yönetimlerin yatırımlar konusunda nasıl engeller çıkarıldığını vurgulamıştı.

3 dönem Beylikova Belediye başkanlığı yapan ve şuan Cumhur İttifakı Odunpazarı Belediye Başkanı adayı Özkan Alp ise görev süresince Beylikova’yı adeta eğitim merkezi haline getirdi.

Beylikova Belediye Başkanlığı döneminde bir çok yatırıma imza atan Özkan Alp, eğitim konusunda da ciddi yatırımlar yaptı, yatırımların gelmesi sağladı. Döneminde Beylikova’ya eğitim konusunda şu yatırımları yapıldı:

  • Yatılı Fen Lisesi,
  • Yatılı İmam Hatip Lisesi
  • İmam Hatip Ortaokulu,
  • Bağımsız anaokulu,
  • Pansiyon binaları,
  • Meslek atölye binaları,
  • Konferans salonları

Ayrıca Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durmaları ve sağlıklı yaşamalarını sağlamak amacıyla ilçeye her okula futbol Halı saha toplamda 11 adet futbol sahası, voleybol sahaları, kapalı ve açık spor kompleksleri, tenis kortları ve İlçe Stadyumu kazandırıldı;

Gençlik Merkezi, İlçe Halk Kütüphanesi, yüzme havuzu ve aqua park gibi birçok tesis kazandırarak bu tesislerde çocuklarımıza ve gençlerimize ücretsiz kurs verilmesini sağlandı.

Eğitime bu kadar önem veren Özkan Alp daha adayken bu yönünün bir kez daha ortaya koyarak Emek mahallesinin ihtiyacı olan lise yapımı konusunda da anında müdahil oldu. Lisenin yapımının hızlandırılması için konuya müdahil olan Özkan Alp, lise yapım sürecinin takipçisi olduğunu belirterek “23 Şubat 2024 tarihinde 32 derslikli Anadolu Lisesi Yapım İşi ile ilgili olarak Eskişehir Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından ihale süreci başlatılmış ve 23 Mart 2024 tarihine kadar ihaleye girecek firmaların teklif verme süreleri devam etmektedir.” dedi

Öte yandan en son Toki tarafından yapılan Sosyal Konut projesini mahkemeye veren Kazım Kurt, buradaki inşaatın başlamasını 3 yıldan uzun süre geciktirmeyi başardı. Mahkemeyi kaybetmesine rağmen başlayan inşaatı bile mühürleyerek durdurma girişiminde bulunan Kazım Kurt, eğitim konusunda da yaptığı tüm açıklamalarda eğitime önem verdiğini vurgulasa da Yunus Emre Meslek Teknik Anadolu Lisesi'nin yenilenmesi işini de 5 yıl geciktirmeyi başardı. Bu gecikme nedeniyle okul inşaatı hala tamamlanamadığı için eğitime başlanamadı.

2016 yılında deprem incelenmesi sonrası binanın yıkılması kararı çıktı. Ancak okul arazisinde payı olan Odunpazarı Belediyesi yıkım işine onay vermedi.

Konuyla ilgili olarak dönemin Memur-Sen EskişehirTemsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı Muammer Karaman, tepki göstermişti. 

Memur-Sen EskişehirTemsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı Muammer KaramanYunus Emre Meslek Teknik Anadolu Lisesi'nin eski binasının yıkımından çok konuşulacak görüntüler paylaştı ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt hakkında çok konuşulacak paylaşımlarda bulundu. 

Kazım Kurt diretmişti, tepki toplamıştı

Geçtiğimiz yıllarda depreme dayanıksız olması nedeniyle boşaltılan binanın yıkımı ve yerine yeni okul binası yapılması ile ilgili tartışmalar yaşanmış, alanda bulunan Odunpazarı Belediyesi'nin hissesi konusunda Belediye Başkanı Kazım Kurt'un gösterdiği tavır eleştiri konusu olmuştu. Kazım Kurt hissenin devredilmesi konusunda karşı çıkmış ve "Peşkeş çektirmem" gibi açıklamalarda bulunmuştu. Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Muammer Karaman da o dönemde Kazım Kurt'u şiddetli şekilde eleştirmiş ve Kazım Kurt'un eğitime destek olmak yerine köstek olmayı tercih ettiğini, eğitimle ilgili bir konuyu siyasi tartışmaya dönüştürdüğünü söylemişti. 

Dayanıksız bina en sonunda yıkıldı

Yıllardır süren tartışmalar sonrasında depreme dayanıksız olan bina yıkıldı. 

Karaman o görüntüleri paylaştı, "Utanırlar mı?" dedi

Binanın yıkım görüntülerini sosyal medyada paylaşan Muammer Karaman, yaptığı paylaşımlarda, "Yunus Emre MTAL için deprem testi yaptırarak çürük olduğunu tespit ettiren sonra da eğitim faaliyetine kapattıran Okul Müdürüne rant için okulu yıktırdı iftiraları atan,tahterevalli düzeninin sağcı solcu sendika başkanları ilk darbede yıkılan binayı görüp utanırlar mı?" dedi. 

"Kazım Kurt da utanmalı"

Karaman ayrıca, "Utanması gereken sadece tahterevalli düzeninin sağcı solcu sendika başkanları değil. Bu çürük binanın yıkımını kuru inadı ile 5 yıl geciktiren ve çocukları güvenli bir okul binasından mahrum eden Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da bu tek darbede yıkılan binayı görüp utanmalı" diye konuştu. Karaman, "Çocuklarımızı daha güvenli bir okula kavuşturmak için yaptığımız inadı bırak okul yapılsın çağırımızı peşkeş çektirmem diye cevaplayan Kazım Kurt'tu. Biz de kendisine öğrenciye hizmeti nasıl peşkeş sayarsınız diye seslenmiştik. İnatları mesleki eğitime tam 5 yıl kaybettirdi" dedi. 

Bu gecikme nedeniyle öğrenci sayısı 3 binden 450’ye düştü

Yunus Emre Meslek Lisesi 1976 yılın da  eğitime başlamış, 35 000 m2 araziye sahip , 600 m2 si Büyükşehir , 4000 m2 si Odunpazarı belediyesine ait iken mahsuplasmayla 2020 yılında alınan, 1984 e kadar adı 2. meslek . 2016 yılında yapılan deprem incelemesinde ana binaya yıkım kararı çıktı, 2017 de anabinanın acilen boşaltılması istendi, Atatük Meslek Lisesi C blok kısa dönem kullanildı 2018 yılında okul kendi imkanlarıyla elektronik atelye binasını 25 derslikli eğitim binası olarak yaptı atelyelerinde yıkım kararı çıkınca Turgut Reis Meslek lisesine taşınma kararı verildi 2020 yılının eylül ayında il müdürlüğünün ani bir kararıyla 2016 yılında yıkım kararıyla tahliye edilmiş 9 katlı Ertuğrulgazi mahallesi maliye mesleki eğitim merkezi binasına taşındı. 2022 şubat ayında Valilikçe acil olarak bu binanında boşaltılması istendiğinden Yıldıztepe mahallesinde bulunan  şimdiki Havacılar Ortaokulu binasına taşındı. Halen bu okul makine bölümü Turgut Reis meslek lisesinde,Tesisat bölümü Atatürk meslek lisesinde, Motor bölümü ve inssaat bölümü Ertugrulgazi maliye kurs merkezinde, diger uc bölüm Yıldıztepe Havacılar ortaokulu binasında  3000  öğrencisi ve 285 personeli olan Türkiyenin donanım olarak 4. nüfus olarak 10. su olan okul bugün 450 öğrenci 170 personelle tabiri caizse yok olmak üzere olan bir okul görünümündedir, Elli yılı devirmiş olan köklü meslek lisesi neden bu kadar taşındı 2016 yılında odunpazarı belediyesinden hissesi olan 4000 m2 yer bedelsiz  istenmiş ancak 2020 yılında prim ve  vergi borclarına karşı mahsuplasmayla yeri verdiğinden İl milli eğitim müdürlüğü ödeneği 2017  yılında geldiği halde yapamamıştır.

 

Güncel Haberler